hr/en
Gostovanje   

7 dana stvaranja
14. 08. – 20. 08. 2011,
Pazin

Sedam dana stvaranja i UrbanFestival dijele brojne zajedničke interese i ciljeve iako djeluju u različitim sredinama. Sedam dana stvaranja je festival koji se 2004. i 2005. održavao u Poreču, a od 2006. do danas svoje aktivnosti ostvaruje svakog kolovoza u Pazinu. Osnovna koncepcija projekta je dinamična i fleksibilna stvaralačka komunikacija, koja se temelji na razmjeni iskustava, spoznaja i znanja, unutar vrlo opširno i višeslojno zahvaćene kulturne građe Istre. Programsku okosnicu čine radionice i umjetničke kolonije, predavanja, okrugli stolovi i tribine otvorenog tipa kao i promocija i prezentacija umjetnika i njihovih radova. Kako mu i samo ime sugerira, tijekom sedmodnevnog rada i razmjene ideja sudionici festivala imaju priliku učiti, stvarati i predstavljati vlastite ideje kroz interdisciplinarne radionice usmjerene na kazalište/performans, fotografiju, glazbu, nove medije i slično. Ovaj projekt namijenjen razvoju kulturne produkcije, promocije i edukacije provode udruga “Veliki mali čovjek” iz Pazina i udruga “I” – proizvodnja suvremenih umjetnosti iz Poreča, koje su ujedno i autori projekta.

Suradnja uspostavljena između dva festivala usmjerena je na razmjenu iskustva iz i u dva kulturno, društveno i prostorno različita konteksta. UrbanFestival, djelujući u kontekstu Zagreba koji se percipira i forsira kao centar kulturnih zbivanja, predstavit će svoje djelovanje u sklopu programa Sedam dana stvaranja u Pazinu u kolovozu, dok će u listopadu pozicije biti zamijenjene – Sedam dana stvaranja će u listopadu svoje aktivnosti predstaviti u sklopu UrbanFestivala u Zagrebu.

Također, tim UrbanFestivala će kao gosti kustosi u okviru Sedam dana stvaranja producirati novi site-specific rad francuske umjetnice Clemence Agnez. Projekt će biti predstavljen i na programu UrbanFestivala u listopadu u Zagreb.