hr/en
Umjetnica   

Prijedlog nacrta za pučku školu s pravom javnosti uz glazbenu pratnju
Nastavni plan i program u izradi, popis općeobrazovnih predmeta u nastajanju
upisi i informacije o nastavi: ovdje.

Obavezan predmet: Kolektivno bubnjanje 1

Nastavni plan podijeljen je u, za sada, dvije kategorije:

1. Studijske grupe s pravom nestručnosti su grupe koje zajedno istražuju, propituju i uče o određenom području. Cilj nije steći određeno, mjerljivo znanje, niti polučiti određeni mjerljiv rezultat već suradnički istraživati zajednički interes. Ne postoji hijerarhija ‘voditelja’ i ‘vođenih’ već se plan rada kolektivno formira.

Za sada potencijalno postoje sljedeće Studijske grupe s pravom nestručnosti:

⦿ Grupa za istraživanje poveznica između prezentacije sebstva u javnoj i medijski posredovanoj sferi (razmišljanje o Sennetu – Nestanak javnog čovjeka, Womanliness as Masquerade)
⦿ Grupa za proučavanje potencijala recikliranja
⦿ Grupa za bilje, lijekove, biljne lijekove i prirodu uopće
⦿ Grupa za socijalizaciju
⦿ Grupa za istraživanje svijetla kao fizikalne pojave i filmsko / scenske upotrebe
⦿ Grupa za istraživanje globalnog ekonomskog sustava
⦿ Grupa za pitanje “Kako biti umjetnik?”
⦿ Grupa “Sintetska re-kombinacija za ubrzavanje stope postajanja stranim – optimizacija stope ekscentričnosti’ (K. Eshun -More Brilliant than the Sun)
⦿ Fikcionalizacija fragmenata identiteta kroz zvuk i muziku, grupa će čitati/razmišljati o afrofuturizmu, elektronskoj glazbi i živom zvuku
⦿ Interaktivna grupa za istraživanje stanja i gibanja: fizika / biologija / energetika: energija ljudskog tijela i kako ono funkcionira po zakonima fizike.

Izvedbeni plan:

Studijske grupe s pravom nestručnosti: svatko može predložiti temu i preuzeti koordinaciju grupe, dogovoriti nastavne materijale – tekstove, filmove, slike itd.

Nije nužno angažirati stručnjaka nego okupiti grupu zainteresiranih koji mogu zajedno istraživati određenu temu ili polje, naravno, dobrodošli su i oni koji imaju veće iskustvo u nekom području.
Grupa, prije nego što počne s radom, može dogovoriti koje bi materijale koristila za rad – tekstove, filmove, vizualne materijale, itd.

NAPOMENA: za potrebe studijskih grupa moguće je prevesti obaveznu literaturu na hrvatski jezik te osigurati materijale za rad u dogovoru s upravom škole.
Prijave ispita se ovjeravaju u školskoj referadi.
Zainteresirani za izradu školskog pečata neka se jave u ured prodekanice za nastavu.

 

2. Studijske potrebe s potrebom stručnjaka – mogu biti individualne razmjene vještina ili razmjene unutar studijskih područja.

⦿ Nauči biti SamSvojMajstor
⦿ Nauči instrument
⦿ Nauči jezik
⦿ Nauči heklati
⦿ Nauči rolati
⦿ Nauči shiatsu masažu
⦿ Nauči osnove yoge
⦿ Nauči jednu pjesmu na bas gitari – npr. Queen, Another One Bites the Dust
⦿ Osnove harmonije
⦿ Pjevanje
⦿ Mandarin
⦿ Izrada lutaka za animaciju

Izvedbeni plan:
Termini i način održavanja nastave se dogovara direktno, nastava može biti individualna ili grupna, ovisno o stručnjaku.
(Ukoliko se ne može naći stručnjak za razmjenu a interes je gorući, te je postignut dogovor oko identiteta stručnjaka, postoji mogućnost novčane razmjene uz plaćanje.)

Operativni plan:

Ponuda:

Potražnja:

Heklanje

Akro yoga

Rolanje

heklanje

izrada lutaka za animaciju

Uradi sam

Shiatsu masaža

Pjevanje

osnove yoge

Osnove harmonije

Turizam

Bas gitara

Crtanje

Zvijezde i sunčev sustav

Epistemologija

Pčelarstvo

 
 

Nicole Hewitt

Nicole Hewitt (1965, HR) bavi se filmom i videom. U novijim radovima istražuje mogućnosti dokumentarnog jezika unutar fiktivne strukture, propitujući specifičnosti filmskog iskaza, i odnos između ‘prikaza’ i ‘retorike’, te filmskog i ’stvarnog’ vremena. Noviji radovi sve se vise koncentriraju na izvedbu jezika kroz recitaciju, pjevanje i testimonijal.

Uz filmsku praksu bavi se i istraživanjem teorije i prakse suvremene umjetnosti. Trenutno je pri kraju doktorskog studija na Slade School of Fine Art, u Londonu. Filmovi su joj prikazivani i višestruko nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima. Organizira, kurira i ko kurira mnoge radionice, izložbe, i seminare.

Docentica je na Odsjeku za Animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a kao vanjska suradnica predaje na Department of Visual Cultures, Goldsmiths College. Živi i radi u Zagrebu.

Ponuda:

Potražnja:

heklanje

Akro yoga

rolanje

heklanje

izrada lutaka za animaciju

Uradi sam

Shiatsu masaža

pjevanje

osnove yoge

Osnove harmonije

turizam

Bas gitara

Crtanje

Zvijezde i suncev sistem

Epistemologija

Pčelarstvo